CCOO rebutja les noves mesures d'ajustament del Govern de CiU

CCOO de Catalunya mostra el seu rebuig a les noves mesures d’ajustament del dèficit presentades avui pel President de la Generalitat, Artur Mas.

CCOO exigeix que es faciliti l'accés del jovent (un 50% es troba a l'atur), a la Formació Professional i a la universitat. No se'ls pot condemnar a estar al carrer ni a pagar taxes per tenir dret a una plaça.

Entenem que en un moment complicat i difícil, com justifica el President Mas, és el moment del diàleg obligat i de l'equilibri en les decisions, no d'actuacions en solitari i en contra de la ciutadania. Tots els sacrificis recauen sobre els treballadors i les treballadores del país i sobre les persones a l'atur, però segueixen sense recuperar l'impost de successions per als més rics que podria significar uns 500 milions d’euros l’any.

CCOO considera que no es pot justificar una política d'austeritat suïcida que està enfonsant el país i li impedeix la recuperació econòmica i política. L'anunci continuat de retallades evidencia falta de planificació i crea una evident inseguretat jurídica, molt lluny de la seguretat i la confiança que necessita el país per refer-se.

CCOO denuncia especialment la implantació de taxes per a la Formació Professional de grau superior, que acompanya la pujada de taxes per a la universitat ja anunciada. En un moment en què el 50% del jovent del país es troba en situació d'atur, no es crea ni una sola plaça, es retarda tot el pla per a la Formació Professional que ja estava aprovat per al curs 2012-2013 i es rebaixen les possibilitats d'ensenyaments tècnics i pràctics. Cal recordar que aquesta mesura s'afegeix a les mesures de retallades establertes pel Ministeri d'Educació (increment d'hores lectives, 20% més d'alumnes per les aules, substitucions, supressió de titulacions a la universitat, etc.).
CCOO rebutja les noves mesures d'ajustament del Govern de CiU CCOO rebutja les noves mesures d'ajustament del Govern de CiU Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de maig 16, 2012 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.