Nou curs AFCAP a Manresa: PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN ELS CENTRES EDUCATIUS




PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN ELS CENTRES EDUCATIUS
PROFESSOR: Oriol Camps Cervera
DESTINATARIS: Professorat i personal laboral de l’Administració pública; especialment dirigit a coordinadors/es de riscos laborals i a futurs coordinadors
NOMBRE D'ALUMNES: 20
DURADA: 30hs (3.00h per sessió)

CALENDARI:
Octubre: 1, 8,15, 22 i 29.
Novembre: 5, 12, 19 i 26.
Desembre: 3.

HORARI: de 17.30hs. a 20.30h.    
LLOC: local de CC.OO a Manresa, Passeig de Pere III, 60-62
DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ: 27 de setembre

OBJECTIUS:
Adquirir coneixements bàsics de salut laboral. Conèixer el marc legal relatiu a la prevenció de riscos laborals i la seva aplicació al sector docent. Conèixer el paper i les funcions dels actors implicats en la prevenció en el sector docent. Arbitrar fórmules de gestió de la prevenció al centre docent. Identificar els principals factors de risc relacionats amb les condicions de treball dels docents i mesures preventives adients. Promoure la cultura preventiva. Generar estratègies d’intervenció dels coordinadors de prevenció de riscos laborals als centres.

CONTINGUTS:
Conceptes bàsics: treball i salut, riscos professionals, factors de risc, danys derivats del treball. Marc normatiu bàsic: drets i deures. Llei de prevenció i normativa derivada: implicacions en el sector docent. Organització de la prevenció al sector docent: estructura, funcions i agents implicats. El coordinador de prevenció. Gestió de la prevenció: avaluació de riscos i planificació de l’activitat preventiva. El pla de prevenció al centre . La comissió de prevenció. Identificació dels factors de risc de seguretat i i establiment de mesures preventives. El Pla d’emergència del centre docent. Estratègies d’actuació del coordinador de riscos. Identificació dels factors de risc higiènics i establiment de mesures preventives. Identificació dels factors de risc ergonòmics i establiment de mesures preventives. Identificació dels factors de risc psicosocial i establiment de mesures preventives. Vigilància de la salut i primers auxilis.

METODOLOGIA:
El curs es desenvoluparà en sessions de 2'5 h. Cadascuna de les sessions es dividirà en dos blocs. Durant el primer bloc s'impartiran els continguts teòrics generals sobre prevenció de riscos laborals. Al segon bloc es desenvoluparan els continguts específics de la prevenció en el món docent, exposant els riscos més específics del sector i la seva prevenció, analitzant jocs documentals d'ús habitual i la seva gestió o bé el comentari d'altres casos pràctics que puguin donar-se.
Nou curs AFCAP a Manresa: PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN ELS CENTRES EDUCATIUS Nou curs AFCAP a Manresa: PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN ELS CENTRES EDUCATIUS Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de setembre 21, 2012 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.