CCOO rebutja l'avantprojecte de la LOMCE presentat pel ministre Wert

Comunicat de la Federació d'Ensenyament 
de CCOO:
 

La voluntat centralitzadora i autoritària del ministre d'Educació es torna a manifestar en l'avantprojecte presentat

CCOO rebutja l'avantprojecte de la Llei de Millora de Qualitat Educativa (LOMCE) presentat pel ministre Wert
Avantprojecte de la LOMCE (PDF) (+)
 

L'avantprojecte presentat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, intenta amagar les intencionalitats economicistes i privatitzadores sobre l'educació. Manté elements preocupants d'anteriors esborranys (encara no criticats pel Govern de Catalunya en funcions) d'una concepció sobre el sistema educatiu mercantil i selectiva. Considera l'educació com un producte i fa als ciutadans beneficiaris d'un servei per contra de depositaris d'un dret a l'educació. Al mateix temps, incorpora als agents privats a les funcions reguladores del sistema reduint la responsabilitat de les administracions per garantir el dret a l'educació per tothom.

Estableix categories entre les matèries, considerant els aprenentatges fragmentats i parcials, en contra de totes les evidències científiques que ens demostren que l'aprenentatge és global, i ho aprofita per menystenir certes disciplines i activitats formatives, especialment les formes expressives artístiques i l'educació física, etc., amb una concepció reduccionista de la formació humana.

Aprofita aquesta compartimentació absurda per situar l'aprenentatge de la llengua catalana, i les altres diferents del castellà, en una categoria d'inferioritat, una voluntat provocadora d'aquest ministre sense cap base pedagògica ni científica. Reforça la concepció adoctrinadora de la que ha estat acusant a les legislacions anteriors, reforçant l'estatus de l'ensenyament de la religió per contra d'una formació laica i universal per a tota la ciutadania. Reforça el poder de l'administració central de l'Estat espanyol per definir currículums, avaluacions i establir criteris, configurant una idea centralitzadora i adoctrinadora de l'educació.

No és una llei de qualitat; és una llei ideològica per fer prevaldre una concepció elitista i selectiva del sistema educatiu. Per tot això, CCOO fa una crida al comunitat educativa a defensar l'educació de qualitat que la ciutadania necessita, abordant els problemes reals que avui té l'educació, perquè cal:
-Garantir el dret de l'educació per tothom.
-Aturar les retallades de recursos i les retallades de plans educatius per la millora.
-Aturar aquesta proposta de Llei que ens porta al passat en alguns aspectes i a la desregulació i la manca de garanties educatives.

Defensem l'educació pública, laica i catalana. Defensem una educació per a tothom.


Comunicat de la FAPAC

La FaPaC rebutja fermament el projecte de llei del ministre Wert

La federació, que representa més de 2.000 AMPA de tot Catalunya, critica que el projecte de llei del ministre Wert respon a un criteri purament ideològic i de fanatisme.

La FaPaC vol mostrar la seva ferma indignació i rebuig davant del projecte de llei que el ministre d'Educació Wert ha presentat. Aquest projecte relega la llengua catalana a un paper testimonial dins del sistema educatiu de Catalunya, sense que aquest canvi respongui a cap criteri pedagògic. És purament un tema d'ideologia, de fanatisme i que, contràriament als que són els valors de l’educació, vol utilitzar aquesta per crear confrontació i dividir la societat.

Sembla com si el govern central davant el gran nombre de promeses no complertes -la darrera de les quals és la no revalorització de les pensions- hagi decidit fer oblidar la dura realitat amb una dosi d’anticatalanisme.

La FaPaC critica que aquesta nova llei es fa sense consens, amb molt poc diàleg i sobre una base clarament ideològica que no té present els criteris científics necessaris per aconseguir un sistema educatiu de qualitat.

Pengeu cartells i pancartes de Somescola a les portes dels vostres centres educatius. Accediu a la web.
 

Somescola: 


"Aquesta llei ens retorna a un passat predemocràtic
"

Els portaveus de Somescola han comparegut avui en roda de premsa per criticar que l’esborrany de llei porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic.És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys. Les entitats han cridat el país a mobilitzar-se en defensa de l'escola en català.
Somescola ha afegit que el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana. En aquest sentit ha afegit que la gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana i, per tant, ha exigit al Govern la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots. Així mateix Somescola ha cridat a tots els centres escolars i educatius de Catalunya a un pronunciament unànim i a l’oportuna mobilitzacuió de tota la societat catalana en defensa de la nostra escola.


CCOO rebutja l'avantprojecte de la LOMCE presentat pel ministre Wert CCOO rebutja l'avantprojecte de la LOMCE presentat pel ministre Wert Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de desembre 04, 2012 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.