Manifestació 13D: Per la cohesió social: ni LOMCE, ni retallades.


  1. Si teniu previstes altres accions i mobilitzacions en defensa de l'escola en català, en contra de la LOMCE i de les retalladespodeu facilitar-nos les convocatòries per fer-ne difusió (+)
  2. El MUCE crida a la mobilització de la comunitat educativa en contra de la LOMCE i les retallades a l'educació, i per defensar l'educació pública i la llengua catalana (+)
  3. La MANIFESTACIÓ tindrà lloc a Barcelona a les 18'00h de la tarda, des de Pl. Universitat/cruïlla Pelai fins a la plaça Sant Jaume (+)
  4. Informació de la manifestació i MANIFEST del MUCE (+)
PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA

El Bages es mou us convoca a participar activament a la jornada de lluita de l’ensenyament, convocada a tot l’Estat, pel dia 13 de desembre de 2012, en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades.

A Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, i d’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública.

Per millorar la qualitat educativa no és necessària una nova llei. És un
pretext partidista en moments de crisi per imposar un model educatiu
mercantilista, elitista i competitiu.

Es perden conquestes educatives en:
· Cohesió social
· Igualtat d'oportunitats en escolarització obligatòria.
· Integració escolar.
· Coeducació.
· Participació democràtica de la comunitat educativa en els centres.
· Educació per la ciutadania.

No cal dir que, en uns moments en què les retallades a l’ensenyament públic estan dificultant enormement la tasca en els centres, afegir-hi noves mesures, totalment irracionals, que distorsionin encara més la tasca educativa, és d’una greu irresponsabilitat.

Rebutgem aquest intent de desmantellar el nostra model d’escola catalana que, durant més de 30 anys, ha demostrat el seu èxit, tan pel que fa l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

Rebutgem la proposta de llei del ministre Wert (LOMCE) pel que representa de privatització i mercantilització de l’ensenyament públic i perquè ens retorna a un model d'escola segregador i reaccionari.
Rebutgem totes les retallades a l’educació i exigim uns pressupostos que facin possible una educació pública i de qualitat per a tot l’alumnat i que no haguem de patir noves retallades.
Demanem la retirada d'aquest avantprojecte.

Demanem la dimissió del ministre Wert.

Demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat de
Catalunya es doni prioritat a l'educació pública.

Convoquem al professorat i a tota la comunitat educativa:

DIJOUS 13 DE DESEMBRE:

· A organitzar actes de protesta als centres al migdia (cadenes a
l’entorn del centre, entre un centre i l’altra, xiulets, pancartes,
etc.).

· A LA MANIFESTACIÓ que tindrà lloc a les 18h. de la tarda,
a la plaça de l’Ajuntament de Manresa.

PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA

Manifestació 13D: Per la cohesió social: ni LOMCE, ni retallades. Manifestació 13D: Per la cohesió social: ni LOMCE, ni retallades. Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de desembre 05, 2012 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.