ManresaInfo: La marea groga torna a sortir al carrer


La manifestació ha començat a Crist Rei. Foto: Jordi Preñanosa

Els ensenyants convoquen unes 300 persones a la manifestació contra la llei Wert i les retallades a l'escola pública

Unes 300 persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça de Crist Rei per donar suport a una nova vaga a l'ensenyament públic. El color groc de les samarretes del Bages es Mou i el fort terrabastall dels xiulets han acompanyat una marxa que ha enfilat passeig avall i ha pujat pel carrer Sant Miquel fins a la plaça Major on s'ha llegit el manifest. L'aturada d'aquest dijous es convocava per protestar tant contra la Llei Wert, com contra les retallades del Departament d'Ensenyament que afectarà tots els nivells educatius –des de les escoles bressol a les universitats- i també les escoles concertades. A banda dels sindicats d'ensenyants i d'estudiants, les organitzacions de pares també hi donaven suport.
Tot i que no s'han donat a conèixer xifres exactes, el seguiment de l'aturada ha estat important a la majoria d'escoles de primària i secundària, amb xifres que podrien estar al voltant del 70% en els centres amb més incidència. Com sol passar, el seguiment ha estat desigual depenent de si el centre era de Manresa o de la comarca, i de la implicació dels agents de cada escola a l'hora de donar a conèixer la vaga i els motius de la vaga. Tots els centres han complert els serveis mínims imposats pel Departament d'Empresa i Ocupació.
Enllaç a la notícia:
 

ManresaInfo: La marea groga torna a sortir al carrer ManresaInfo: La marea groga torna a sortir al carrer Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de maig 13, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.