Regió 7: Prop de 200 treballadors defensen els serveis públics a la Fira de Maig a Berga

Capçalera de la marxa reivindicativa al recinte firal berguedà, ahir


L'Assemblea de Docents del Berguedà impulsa la creació d'una plataforma intersectorial
Berga va aplegar, ahir, prop de 200 persones que es van manifestar a la Fira de Maig de la ciutat per defensar els serveis del sector públic i en contra de les retallades. Majoritàriament hi van participar treballadors dels àmbits de l'ensenyament i la sanitat. És la primera convocatòria d'aquestes característiques a la comarca, promoguda a través de l'Assemblea de Docents del Berguedà.
La marxa va cridar l'atenció pel groc llampant de les samarretes dels professors. Els treballadors van cridar eslògans, van repartir fulls volants i el manifest conjunt que van llegir. Els convocants van exposar que el Berguedà pateix d'una forma especial el desmantellament del sector públic. Això és així perquè la comarca té nuclis de població petits amb "una massa crítica insuficient per portar determinades inversions". A més de la "destrucció del teixit productiu i industrial, pèrdua de població i augment de la mitjana d'edat. En aquest context, les presents retallades i desinversió pública comporten més perjudicis per a les persones que en d'altres indrets".
A partir d'ara es treballarà per concretar la incorporació de representants de diferents àmbits del sector públic amb la idea de crear un plataforma intersectorial, segons Jordi Plans, de l'Assemblea de Docents del Berguedà.
Regió 7: Prop de 200 treballadors defensen els serveis públics a la Fira de Maig a Berga Regió 7: Prop de 200 treballadors defensen els serveis públics a la Fira de Maig a Berga Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de maig 02, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.