CCOO aconsegueix el suport del Consell Escolar de l'Estat a la jubilació anticipada dels docentsCCOO aconsegueix el suport del Consell Escolar de l'Estat a la jubilació anticipada dels docents


La Federació d'Ensenyament de CCOO aconsegueix tirar endavant propostes relacionades amb la taxa de reposició del professorat , condicions laborals , retallades, finançament i coeducació, entre d'altres .

La sessió del Ple del Consell Escolar de l'Estat celebrada ahir amb motiu de l'aprovació de l'Informe Anual del Sistema Educatiu 2013, referit al curs 2011-2012, es va saldar amb una derrota sense precedents per al Ministeri d'Educació. La pràctica totalitat de les esmenes presentades per l'Administració van ser rebutjades pels membres del ple, en ocasions per una àmplia majoria .

Aquesta es pot considerar, sense cap dubte, una evidència clara del rebuig generalitzat al conjunt de perversions i despropòsits que configuren la política del Govern en matèria educativa i deixa l'Executiu en una situació realment complicada per obtenir els suports o consensos mínims que requereixen el desenvolupament i l'aplicació de les normes i projectes que pretenen imposar .

La derrota d'ahir es va acompanyar amb l'èxit obtingut per les propostes de CCOO que, per contra, van ser aprovades en la pràctica totalitat . Gràcies al treball intens i rigorós dels nostres consellers i conselleres, l'informe d'aquest any comptarà amb recomanacions que rebutgen de manera rotunda les retallades en educació i desacrediten tots i cadascun dels pressupostos concebuts per facilitar la implantació de la LOMCE .

CCOO va aconseguir que la comunitat educativa donés el suport al manteniment de la jubilació anticipada i incentivada dels docents, que va ser introduïda en una disposició transitòria en la Llei Orgànica d'Educació ( LOE ) i es va mantenir vigent fins l’agost del 2012. La Federació d'Ensenyament de CCOO va aconseguir, a més , que el Consell Escolar rebutgés la taxa de reposició dels docents i altres esmenes relacionades amb les condicions laborals del professorat que treballa a l'exterior. El sindicat va presentar un vot particular en defensa d'una esmena que propugnava el desenvolupament legislatiu sobre la igualtat de gènere en educació.

Aquest clar i visible rebuig a l'executiu s'ha de contextualitzar en el marc de l'èxit exponencial de l'última campanya de mobilitzacions promoguda per CCOO a la marc de la Plataforma per l'Escola Pública . La consulta ciutadana sobre l'educació ( http://www.consultaciudadanaporlaeducacion.org/) ha possibilitat que en només tres dies ja es comptin per desenes de milers les persones que han mostrat el seu rebuig a les retallades educatives , a la LOMCE, al Decret de Beques i altres contrareformes impulsades pel Ministeri.

CCOO seguirà mostrant el seu rebuig més rotund a l'actual política educativa de l'executiu i mantindrà una lluita activa en tots i cada un dels fòrums en els quals té representació en defensa de l'educació de qualitat i dels seus professionals .
CCOO aconsegueix el suport del Consell Escolar de l'Estat a la jubilació anticipada dels docents CCOO aconsegueix el suport del Consell Escolar de l'Estat a la jubilació anticipada dels docents Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de setembre 30, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.