#LaLluitaEduca: La defensa de l'educació pública és ara més necessària que mai#LaLluitaEduca:

  • La defensa de l'educació pública és ara més necessària que mai
  • Volem decidir l'educació que volem: dret a decidir també en l'educació

CCOO estem treballant en tots els àmbits possibles (Plataforma0-3, MUCE, PUDUP, grup de treball PAM (Plataformes, Assemblees i MUCE), reunions amb sindicats, assemblees i plataformes locals...) per a seguir preparant les accions conjuntes i unitàries en defensa de l'educació pública.

  • El 19-20 d'octubre: "Pintem Catalunya de GROC". Amb la intenció de reclamar el dret a decidir també en educació, pretén visualitzar la lluita de tota la comunitat educativa per una educació de tothom i per a tothom. 
  • Promovem unitàriament una consulta ciutadana per l'educació que volem. 
  • Promovem unitària i socialment la insubmissió a les lleis que atemptin contra l'educació pública. 

1. Treballant per la unitat de la comunitat educativa en la defensa de l'educació pública

A Barcelona, el passat 6 d'abril a l'escola Jovellanos i el 4 maig de 2013 al Centre Cívic la Sedeta, s'han realitzat dues multitudinàries trobades de Moviments, Plataformes i altres organitzacions de l'Ensenyament públic de Catalunya promogudes pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i amb el suport d'altres plataformes (Badalonaesmou va ser una de les promotores d'aquestes trobades...).  

Un dels temes que s'han tractat en aquestes trobades ha estat la creació dels mecanismes per avançar en la unitat del moviment per l'Educació pública de Catalunya. El resultat ha estat la creació del grup de treball PAM (Plataformes-Assemblees-MUCE). Aquest grup s'ha format a partir de tots i totes aquells/es assistents/tes de la trobada del dia 4 de maig que van apuntar-se al final de la reunió. El grup està obert a incorporar a totes aquelles persones que mostrin el seu desig de participar en aquest projecte. 


El grup de treball PAM (Plataformes-Assemblees-MUCE) que es va constituir a la passada assemblea de la Sedeta s'ha reunit en diferents ocasions.

A l'Assemblea de la comunitat educativa del passat 21 de setembre, realitzada a la Universitat de Barcelona, van assistir-hi 20 persones de diferents plataformes: docents, mares i pares i estudiants de bressol indignades, de la PUDUP (Universitat), d'assemblees grogues de l'Alt Mesresme, La Selva i Sants, de la FAPAC, de BadalonaesMou, de la Coordinadora d'AMPAs de Gràcia, de les AMPAs en Moviment i de les AMPAs de l'Eixample, així com dels sindicats CCOO, USTEC i CGT.

De les diferents reunions, la proposta promoguda per Badalonaesmou ha aconseguit ampli consens i suport per a la realització de l’acció “PINTEM CATALUNYA DE GROC PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA”.2. Què proposa Badalonaesmou?: El 19-20 d'octubre, "pintem Catalunya de GROC!"

Es proposa pels dies 19 i 20 d'octubre fer acampades a diferents punts de Catalunya  amb la participació de la comunitat educativa i d’entitats, plataformes i associacions i organitzacions del territori o territoris.

A cada acampada es realitzaria una activitat concreta a criteri de les persones participants. 

Les plataformes participants en cada un d’aquets punts es trobaran per concretar: 


• L’organització de l’acampada en el seu punt, 
• L’activitat o activitats que s’hi realitzaran,
• Recollir les opinions de les plataformes participants en aquests punts.
• La difusió en el territori l’acampada i promou adhesions.

En els propers dies us facilitarem informació de com es pot organitzar i com ens podem coordinar en aquesta acció reivindicativa


3. Volem decidir l'educació que volem: dret a decidir també en l'educació

CCOO proposarem a les organitzacions de la comunitat educativa i a les organitzacions polítiques i socials de Catalunya participar en un procés mobilitzador, deliberatiu i democràtic per decidir quina educació volem construir en el nostre país per al segle XXI.


Rebutgem de manera clara la imposició dels decrets i les lleis que està promovent el govern d’Espanya, i rebutgem les polítiques educatives que desenvolupa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Universitat i Ajuntaments. La societat catalana no pot admetre una rebaixa del pressupost educatiu global propera al 30% de la despesa per alumne. 

El procés polític que viu Catalunya avui ens obliga a una reflexió profunda. No es pot dir quina educació volem sense dir quina societat volem. I a la inversa, hem de dir quina educació volem per el país que volem.

Pintem Catalunya de groc #ParaSOS (@badalonaesmou)

 Reclamem el dret a decidir també en educació...:

#LaLluitaEduca: La defensa de l'educació pública és ara més necessària que mai #LaLluitaEduca: La defensa de l'educació pública és ara més necessària que mai Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de setembre 26, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.