4 de desembre, concentracions: Ens volen robar la paga: aturem els pressupostos antisocialsAturem els pressupostos antisocials!Dimecres 4 de desembre, a les 18h,. concentració al Parlament... I als pobles i ciutats de Catalunya, a les 18h, concentració a la Plaça de la Vil·la


Les 72 entitats, plataformes, sindicats i moviments involucrades a la campanya "Contra els pressupostos antisocials", entre elles CCOO,  CONFAVC i la FAVB, tormaran a concentrar-se davant de les portes del Parlament aquest 4 de desembre en una jormada de lluita i vetlla per la futura aprovació d'un avantprojecte de llei pressupostari pel 2014 que prioritza el pagament del deute bancari als serveis socials, i la denúncia d'altres polítiques corrosives contra la cohesió socials dels barris i les llibertats individuals i col·lectives.

La cita serà a les 18 hores a les portes del Parlament. Posteriorment la protesta es convertirà en una vetlla amb espelmes i torxes per a denunciar l'enterrament dels drets socials. Per això és important que les persones que acudim a la jornada de protesta portem torxes i espelmes.

Per la prostesta a les xarxes socials, s'utilitzarà els següents hashtags:

#Parlament #4D  #PressupostosAntisocialsEl 4-D davant del Parlament contra uns pressupostos que no són els nostres! (Llegir programació activitats)


El passat 24 de novembre, nombrosos col·lectius, sindicats i moviments varem sortir al carrer per denunciar el caràcter profundament antisocial dels pressupostos elaborats pel govern de Rajoy seguint fil per randa les recomanacions de Brussel·les, que no para d'exigir noves mesures d'austeritat malgrat l'empobriment generalitzat, les desigualtats i el sofriment social que aquestes polítiques estan causant. Alhora, denunciàvem tot un ventall de reformes i disposicions que acompanyen les retallades en la despesa social i n'agreugen els impactes: la reforma de les pensions, la nova llei de règim local... així com les amenaces de restricció de les llibertats civils i del dret de vaga - per no parlar d'una nova volta de cargol en la nefasta reforma laboral, igualment exigida des de la Comissió Europea.

Dissortadament, el pressupostos que està debatent el Parlament de Catalunya, lluny de trencar amb aquesta lògica neoliberal, s'hi inscriuen plenament. Aquests comptes no només certifiquen les retallades realitzades, sinò que obren la via a noves privatitzacions, com la del minso parc d'habitatges socials de què disposem. Tot en nom d'una prioritat que esdevé absoluta: satisfer un deute financer asfixiant, essencialment en mans de les entitats bancàries. Des del moviment veïnal considerem necessari palesar el desgrat de la població, així com les alternatives que sorgeixen de la pròpia societat civil. Juntament amb les nombroses entitats que s'han aplegat al voltant de la campanya per aturar els pressupostos antisocials, la FAVB convida la ciutadania de Barcelona a concentrar-se el proper dimecres, 4 de desembre, a partir de les 18 h, davant del Parlament de Catalunya. *****************************************************************************************************

Nota de premsa de les plataformes, moviments, assemblees i sindicats convocants

EL CONJUNT DE SINDICATS, PLATAFORMES SECTORIALS I MOVIMENTS CRIDEN A LA MOBILITZACIÓ CONTRA ELS PRESSUPOSTOS ANTISOCIALS

El passat 5 de novembre es va fer a les portes del Parlament una multitudinària roda de premsa per anunciar una campanya de sensibilització i de mobilització ciutadana contra les polítiques d’austeritat, tant pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat i a la reforma del sistema de pensions, com pel que fa als comptes de la Generalitat – dels quals, aquell mateix matí, el Govern n’adoptarà el projecte de llei.

Aquesta campanya compta amb el suport del conjunt del moviment sindical i veïnal (CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, IAC...), ja sigui directament o a través de diverses plataformes en defensa de la sanitat, la funció pública o l’educació, així com dels més variats moviments socials i sociopolítics (SOS-Racisme, PAH, Assemblea d’aturats/aturades, Campanya per una Renda Garantida de Ciutadania, “Iaioflautes”, “Juntes Podem”, “Front Cívic”, “Procés Constituent”...) i del moviment feminista (Ca la Dona).

Efectivament, si els indicadors macroeconòmics repunten, la situació de la majoria de la població segueix degradant-se : destrucció de llocs de treball, baixada de salaris, pobresa creixent... No es tracta d’una discordança, sinó d’una perfecta correspondència entre els guanys dels mercats financers i el desballestament accelerat de l’Estat del benestar. Una regressió social que s’acompanya d’un retrocés també en les polítiques d’igualtat, els drets de les dones i les llibertats civils en general.

Els pressupostos del govern del PP certifiquen aquesta deriva. Són injustos socialment i són injustos amb Catalunya, que esdevé una autonomia pràcticament intervinguda. I a més, a aquests pressupostos s'hi afegeixen noves reformes regressives que ataquen els interessos de la ciutadania com la del sistema públic de pensions o la de l'administració local.

Però el Govern de la Generalitat respon a l’ofec financer replicant les mateixes polítiques neoliberals que imperen a Madrid i a Brussel·les: accepta com a prioritat el pagament d’un deute financer d’usura, afavoreix lobbys privats i multinacionals, trasllada les retallades a la funció pública i als serveis que haurien de ser la primera garantia de cohesió social...

A la roda de premsa, es van donar a conèixer els principals actes centrals, de confluència del conjunt de forces compromeses en aquesta campanya:
  • una gran Manifestació Ciutadana el diumenge, 24 de novembre, al migdia, coincidint amb un cap de setmana en què el moviment obrer i les “marees” d’arreu de l’Estat celebraran també nombrosos actes de protesta... 
  • i una Jornada de lluita, prevista pel 4 de desembre, en la recta final del debat pressupostari, en què hi haurà accions diverses al llarg del dia i, al vespre, una concentració multitudinària davant del Parlament per palesar les exigències de la majoria social d’aquest país.PROU RETALLADES !
Aturem els pressupostos antisocials!


4 de desembre, concentracions: Ens volen robar la paga: aturem els pressupostos antisocials 4 de desembre, concentracions: Ens volen robar la paga: aturem els pressupostos antisocials Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de desembre 02, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.