Mesa General de la Funció Pública: La Generalitat persisteix en les retallades al seu personal

  • Funció pública trenca les negociacions de mesures per a la conciliació a la Mesa General. CCOO exigeix resposta a les propostes unitàries sindicals
Al personal de la Generalitat ens han rebaixat el salari vàries vegades, i a més, han empitjorat les nostres condicions laborals. Des de bon principi, CCOO va iniciar el camí per a la recuperació d’aquestes pèrdues salarials i de condicions, amb propostes i mobilitzacions. Pel que fa a les condicions laborals i socials:

  • CCOO va plantejar recuperar les condicions d’Incapacitat Temporal en cas de malaltia o intervenció quirúrgica, les de conciliació de la vida laboral, personal i familiar i la racionalització de les jornades de treball.
  • CCOO va fer un seguit de propostes a la Mesa Sectorial del Personal Tècnic i Administratiu de la Generalitat: la flexibilitat de la jornada, l’ampliació de permisos per visites mèdiques, per atenció a familiars dependents o malalts o per dies de lliure disposició, entre d’altres.
L’Administració va manifestar que estava disposada a negociar, però va decidir portar la negociació d’aquestes propostes a la Mesa General de la Funció Pública i va penjar la seva proposta a l’ATRI sense donar opció a què els sindicats poguéssim dir la nostra.

Tot i així, CCOO, amb els altres sindicats de la Mesa, va fer una proposta de negociació que recollia la recuperació de millores mínimes comunes per a tots els col·lectius i altres específiques per a cada sector.

Entre les comunes, CCOO va demanar la recuperació de 3 dies per assumptes personals, que tots els treballadors i treballadores dels diferents sectors tinguessin reconeguts dies de permís per indisposició, el temps necessari per a proves diagnòstiques i cirurgia major ambulatòria pròpies o d’un familiar de primer grau, passar de 10 a 30 dies el termini per utilitzar els permisos per naixement, mort..., compactació de la jornada setmanal del personal interí en 4 dies.

Per al personal tècnic i administratiu, CCOO va plantejar, entre d’altres, utilització de fins a 7 dies de les vacances fora del torn habitual, recuperació de la part flexible de la jornada en còmput setmanal, gaudiment al llarg de l’any de les tardes no recuperables de vigílies de festes locals i reis.

Per al professorat interí i substitut, la contractació des del 1r dia de baixa i amb la mateixa jornada que la del titular substituït.

L’Administració, per la seva part, ha fet propostes discriminatòries negant-se a que les mesures que proposaven incloguessin tots els col·lectius, i ha rebutjat qualsevol proposta que suposi cost econòmic.

A més, l’Administració ha donat per trencades les negociacions sense acord, mentre la part sindical hem demanat una sessió més de negociació i disposar de l’últim redactat, que no ens han facilitat per escrit.

La manca de voluntat negociadora, i que aquesta sigui de bona fe, es constata quan el Govern es nega a presentar les propostes de millora del Personal Tècnic i Administratiu a la Mesa Sectorial corresponent. En canvi, exclou de la Mesa General les propostes de millora per al personal de l’ICS i les deriva forçosament a la mesa sectorial de sanitat. El Govern promou un acord per a tothom que no inclou millores per a tothom. En canvi persisteixen les retallades de drets i salaris per a tots els treballadors i treballadores públics.

Amb les seves propostes, l’Administració només pot pretendre:

  • Girar l’opinió pública en contra dels treballadores i les treballadores del sector públic.
  • Generar greuges entre els treballadors i treballadores dels diferents sectors. 
CCOO rebutja les retallades i denunciem l’intent del Govern de voler amagar i desviar les seves responsabilitats, i exigeix una negociació autèntica i lleial, fins a revertir les retallades que estem patint.

CCOO valora positivament la defensa unitària de les propostes, la fermesa mantinguda i la voluntat de seguir treballant per un veritable acord de millora que reverteixi les retallades que aplica el Govern.

Mesa General de la Funció Pública: La Generalitat persisteix en les retallades al seu personal Mesa General de la Funció Pública: La Generalitat persisteix en les retallades al seu personal Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de desembre 02, 2013 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.