30 DE GENER - Dia Escolar de la No-violència i la Pau


El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser declarat per primera vegada el 1964. Sorgeix d'una iniciativa pionera, no governamental, independent, i voluntària d'Educació No-violenta i Pacificadora del professor espanyol Llorenç Vidal.El seu objectiu és l'educació en i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. En aquest dia, els CENTRES EDUCATIUS es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.

El dia 30 de gener es commemora a més la mort del líder nacional i espiritual de l'Índia, el Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948, assassinat a trets per un fanàtic hinduista.

Interès educatiu d'aquest dia

La formació per la pau, la cooperació i la solidaritat entre els pobles és una de les finalitats que es planteja el sistema educatiu És necessari treballar aquest aspecte de forma transversal.

No obstant això, no impedeix que sentim la necessitat que hi hagi dates concretes, com el 30 de gener que ens recordin que encara hi ha situacions socials complexes.

No hem d'oblidar que l'escola és un reflex d'una societat amb la qual comparteix defectes, però en ella també s'educa per a la vida i es busca desenvolupar en els alumnes les capacitats i competències necessàries per a una participació social activa.

Per tot això, hem de contribuir, a través de l'educació, a la conscienciació de tots en la construcció d'un món millor, un món més just i més humà que permeti que tots els individus tinguin la mateixa oportunitat de desenvolupar plenament les seves facultats en el si d'una societat democràtica, lliure, justa, responsable i en pau.

Des de CCOO fem una crida als centres educatius per a que aquest any, davant la situació que travessa l’educació pública del nostre país, incloguin en els seus plantejaments didàctics per al dia 30 de gener el fet que retallar en educació també és violència i incorporin als actes programats per aquests dia les pancartes amb aquest lema.

DENIP 2014: prohibim les armes nuclears

Si ets professor i vols celebrar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau amb els teus alumnes, et proposem una activitat per contribuir a prohibir les armes nuclears. Des de fa 50 anys, cada 30 de gener es commemora la mort de Gandhi amb una jornada escolar per promoure la cultura de pau i la noviolència entre els més joves.

Per a l’edició del 2014, hem preparat una proposta didàctica que vol apropar els alumnes a la greu amenaça que suposen les armes nuclears i implicar-los en la seva prohibició.

30 de gener: RETALLAR EN EDUCACIÓ TAMBÉ ÉS VIOLÈNCIA


30 DE GENER - Dia Escolar de la No-violència i la Pau  30 DE GENER - Dia Escolar de la No-violència i la Pau Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de gener 29, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.