Resum del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut del SSTT Catalunya central

-->

 
Resum del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut del SSTT Catalunya central

El punt únic d’aquest Plenari són les informacions sobre les avaluacions específiques de centres amb calderes de biomassa i les coordinacions d’activitats empresarials.
El Servei de Prevenció de Riscos Laborals, SPRL,va enviar a l’octubre passat als ajuntaments i als centres, un document d’orientació d’actuació relacionat amb el manteniment de les calderes de biomassa, prohibint l’accés al personal treballador que no tingui coneixement de l’avaluació del lloc de treball.
Davant la nova realitat de creació de calderes de biomassa amb els perills que suposa la manipulació dels diferents combustibles, pèl·lets, estelles,...aquest SPRL es va activar molt i dels 15 centres amb caldera de biomassa es van visitar tots. També es va aprofitar la visita per a incidir en la necessitat de coordinació d’activitats empresarials, i es va assessorar als equips directius de com realitzar-la amb pràctiques davant de l’ordinador in situ. Per als instituts representa una mica més de feina que per a les escoles , perquè tenen més empreses amb qui coordinar -se. Es va trobar que alguns ajuntaments no havien comunicat el nou funcionament d’una caldera de biomassa al SSTT i per això des del Servei de Prevenció de Riscos Laborals no s’estava informat. Des del SPRL es vol fer un seguiment acurat. També el Departament d’Indústria hauria d’inspeccionar els sitges de pèl·let i/o estella, però a vegades no ho fan perquè no han rebut el comunicat de l’ajuntament. Els sitges de pèl·lets representen un problema per al personal treballador que els manipulen degut al fort grau d’oxidació del pèl·let amb la conseqüent creació de monòxid de carboni, substància letal per a les persones, que s’inhala al respirar.
A continuació vam fer el torn de precs i preguntes. 
La part social, o sigui els sindicats, vam denunciar les condicions d’un centre de la Catalunya Central amb uns únics lavabos exteriors amb temperatures molt baixes a l’ hivern i vam exigir que es facin obres per tal de que l’alumnat i el professorat no passin fred. Davant la resposta de l’administració de no tenir pressupost per a aquestes obres , vam proposar de tancar el centre els dies de molt fred.
També ens vam mostrar preocupats de la baixa participació dels simulacres dels centres, que s’havien de realitzar durant el 1r trimestre d’aquest curs escolar, segons les dades del SPRL.
Resum del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut del SSTT Catalunya central Resum del Plenari del Comitè de Seguretat i Salut del SSTT Catalunya central Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de febrer 22, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.