Setmana de lluita per l'Ensenyament Públic del 24 al 29 de març


La III Assemblea de treballadores de l’ensenyament públic, celebrada el 25 de gener de 2014, va aprovar amb 91 vots a favor, 4 en contra i 4 abstencions l’inici d’una campanya d’exigència adreçada a la Consellera d’Ensenyament per tal que el Departament declari la insubmissió a la LOMCE i, donades les semblances en diversos aspectes, aturi la LEC (decret de plantilles i d’avaluació).


Us adjuntem la proposta de concreció de la campanya que s'ha elaborat des de la comissió mixta. Com us expliquem al document, us proposem que realitzeu el treball i les accions descentralitzades de la manera que considereu més adient al vostre centre i zona. 

De la mateixa manera, us convidem a concretar l'acte central d'aquesta campanya, juntament amb altres qüestions importants, a la IV ASSEMBLEA DE TREBALLADORES DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC que tindrà lloc el proper dissabte 15 de març a les 11:00 hores al Centre Social La Sedeta.

Us recordem que al blog  http://assembleadedocents.blogspot.com, trobareu resums de les assemblees celebrades, el cartell de la manifestació del 29 de març i podreu deixar constància de les incidències i/o carències que patiu al vostre centre.

Aprofitem per saludar-vos cordialment.
Docents de l'assemblea · CCOO  · USTEC-STES  ·  CGTNi LOMCE, ni LEC, ni retallades

L’aprovació, amb la majoria absoluta del PP, però amb el rebuig de la comunitat educativa expressada al carrer en diferents mobilitzacions i vagues, planteja canviar aspectes de l’educació que al nostre entendre són irrenunciables: un sistema d’immersió lingüística elogiat internacionalment, una autoavaluació i avaluació continuada (plantejant revàlides i avaluacions punitives externes comunes a tot l’estat), una educació inclusiva (creant itineraris i segregant l’alumnat de forma primerenca segons els resultats), la participació i representació dels claustres i consells escolars en la presa de decisions (minvant les seves funcions i transferint-les a una figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial)...

A Catalunya, el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades que posen en perill els fonaments de l’estat del benestar. A més de reduir la qualitat dels serveis, a tota persona empleada pública se li pren una paga extra, se li redueix el sou quan es posa malalta i se li pren un mínim del 15% de sou i de jornada si és personal interí o substitut. A més, el Departament d’Ensenyament, espera 15 dies a cobrir una substitució, augmenta l’horari lectiu del professorat, està tancant línies públiques, quan a les concertades se’ls dóna de marge fins al final de tot el procés d’inscripció, i està acceptant unes ràtios d’alumnes per mestre que signifiquen directament tancar grups públics i empitjorar la qualitat de l’ensenyament.

La consellera Rigau està aplicant molts aspectes de la LEC amb la introducció d’una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció...) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.

Per fer front a aquestes polítiques tant estatals com catalanes i perquè tenim dret a decidir quina llei d’educació volem, els sotasignats convoquem a defensar aquestes reivindicacions en les següents accions i mobilitzacions:

• No aplicació de la LOMCE. Declaració formal d’insubmissió per part de la Conselleria d’Ensenyament.
• No aplicació de la LEC i retirada del Decret de provisió i plantilles.
• Cap tancament a la pública.
• Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
• Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana.  • Setmana de lluita del 24 al 28 de març (tancades, xerrades, assemblees)
  • Manifestació dissabte 29 de març a les 17h a la Plaça Universitat

  • CCOO · USTEC·STEs  · CGT · Assemblea de docents i treballadores de l’ensenyament

    Cliqueu aquí per descarregar-vos el Manifest (pdf)
    Setmana de lluita per l'Ensenyament Públic del 24 al 29 de març Setmana de lluita per l'Ensenyament Públic del 24 al 29 de març Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de març 19, 2014 Rating: 5
    Amb la tecnologia de Blogger.