“Si tothom fa la seva feina la Lomqe no entrarà a Catalunya”, @MontseRos


“Si tothom fa la seva feina la Lomqe no entrarà a Catalunya”
  • Ha permès que totes les criatures catalanes formin part d'una xarxa social comuna
  • El Parlament de Catalunya s'ha de mullar i fer una llei paraigua
Font: Diari ElPunt/Avui

La secretària general de la Federació d'Educació de CCOO, Montse Ros, exposa la importància de la defensa del model educatiu actual. Aquest vespre compartirà la seva visió en el programa L'illa de Robinson, d'El Punt Avui TV.

Què ha aportat la immersió lingüística a l'educació catalana?

Molta cohesió, pel fet que ha permès que totes les cria-tures de Catalunya puguin
formar part d'una xarxa so-cial comuna, i la capacitat d'obrir l'alumnat a competències plurilingües.

Vostè crida a desobeir la Lomqe.

La Lomqe és profundament insolidària, defensa que les criatures són desiguals de naixement i que aquesta desigualtat s'ha de mantenir fins que es morin. Això és una barbaritat tan gran que, èticament, no es pot suportar. No podem admetre que hi hagi gent en aquest país que ens digui que la desigualtat és natural i bona. Les criatures són diferents, cadascuna té les seves particularitats, i el que és bo és que puguem sumar i agregar aquestes capacitats per fer un poble intel·ligent i solidari.

Com s'aconsegueix una fita com aquesta?

Només es pot desobeir si ens organitzem molt bé. La comunitat educativa ho tenim tot a punt per portar al Parlament el dia 29 un seguit de mesures que creiem que s'han d'adoptar legislativament. El Parlament de Catalunya s'ha de mullar hi ha de fer una legislació paraigua.

Una altra part que ens toca a les escoles és el control del projecte de centre, que es pot fer de manera participada i democràtica a cada escola i institut, i pot ser un projecte que faci de paraigua a la Lomqe i que protegeixi la immersió lingüística, la participació i la democràcia.

Si tothom fa la seva feina la Lomqe no entrarà a Catalunya.


“Si tothom fa la seva feina la Lomqe no entrarà a Catalunya”, @MontseRos “Si tothom fa la seva feina la Lomqe no entrarà a Catalunya”, @MontseRos Reviewed by Anònim on de maig 21, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.