15 setembre: concentració de delegats i delegades de CCOO per reclamar la restitució de salaris i drets suprimits amb les retallades. Carta lliurada al President de la Generalitat


Dilluns, 15 de setembre a les 12:30h

Delegats i delegades sindicals de CCOO de l'Àrea Pública (Educació, Sanitat, Serveis Socials, Personal d'Administració i Serveis...)  ens concentrem a la Plaça de Sant JaumeCCOO recorda el Govern de la Generalitat que l’abonament de la paga de l’any 2015 no compensa les retallades sofertes pels treballadors i treballadores públics:
  • Hem d'aturar les retallades, i negociar les partides pressupostàries per a garantir la recuperació dels nostres drets i diners.

Delegats i delegades de CCOO dels Serveis Administratius, dels Serveis Socials, de la Sanitat i l’Educació de la Generalitat de Catalunya es concentraran a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les 12.30 h. (coincidint amb la reunió setmanal del Consell Executiu) per fer-li saber al govern que amb l’anunci de que percebran la paga extra de 2015 no es resolen les demandes que tenen els treballadors i treballadores de la Generalitat .

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat la convocatòria immediata de la Mesa General de la Funció Pública per negociar les partides pressupostaries necessàries per garantir:

- El cobrament de les pagues corresponents a 2015

- La restitució immediata de la jornada al 100% del personal interí i substitut

- La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys

- L’establiment de terminis per recuperar el poder adquisitiu i les pagues de 2012, 2013 i 2014.

- La recuperació dels drets socials, laborals i de conciliació que ens han estat arrabassats.CARTA LLIURADA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya

Sr Artur Mas i GabarróMolt Honorable President,


Els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya són clarament insuficients per cobrir les necessitats de la prestació dels serveis públics i socials, tant per l’escàs retorn de l’aportació de Catalunya al conjunt de l’Estat , fruit del model de finançament autonòmic , com per les decisions fiscals del Govern Català .

CCOO sempre hem compartit amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya la reivindicació de finançament suficient per cobrir les necessitats de la població del nostre país.

Des de CCOO també exigim al govern de la Generalitat, l’adopció de mesures fiscals redistributives en el àmbit de les seves competències ,com en el cas de l’impost de successions , i que no derivi recursos públics cap la iniciativa privada .

Els pressupostos dels darrers anys s’han fonamentat en fortes retallades en les polítiques socials i econòmiques que configuren l’Estat del Benestar i de les condicions laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores dels serveis públics , per una banda , i en la negativa d’implementar polítiques fiscals redistributives , per altra .

Des de CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes , que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials ,en recuperar ocupació pública i en millorar les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores. .

Està molt bé que el Govern atengui algunes de les demandes sindicals, com la de restablir el cobrament de les pagues de 2015, la recuperació del 100% de la jornada i salari del personal interí però li recordem que amb aquestes mesures no es dóna satisfacció a les demandes dels treballadors i treballadores .

En aquest sentit des de CCOO ,exigim la convocatòria immediata de la Mesa de la Funció Pública per negociar partides pressupostaries destinades a :

· Fer efectives les pagues de 2015

· Restablir la jornada al 100% al personal interí i substitut

· La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys .

· L’establiment d’un calendari per recuperar el poder adquisitiu des de 2012


En definitiva , els treballadors i treballadores de la Generalitat volem negociar les mesures necessàries per recuperar drets laborals i socials que ens han estat arrabassats en els darrers anys.


15 setembre: concentració de delegats i delegades de CCOO per reclamar la restitució de salaris i drets suprimits amb les retallades. Carta lliurada al President de la Generalitat 15 setembre: concentració de delegats i delegades de CCOO per reclamar la restitució de salaris i drets suprimits amb les retallades. Carta lliurada al President de la Generalitat Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de setembre 15, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.