El Govern del PP estudia tornar el 100% de la paga que ens va robar el 2012"Ya al adoptar la medida, el Gobierno dijo que su plan era compensar esa supresión a partir de 2015 mediante aportaciones a planes de pensiones. "

CCOO exigim la convocatòria immediata de la Mesa de la Funció Pública per negociar partides pressupostaries destinades a :

- L’establiment de terminis per recuperar el poder adquisitiu i les pagues de 2012, 2013 i 2014. Recordem que el 2013 i 2014 ha estat el Govern de CiU el que ens està robant drets i salaris...

· La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys .

· Fer efectives les pagues de 2015

· Restablir la jornada al 100% al personal interí i substitut


Des del mateix moment que  vam saber que la Generalitat pretenia eliminar una de les 14 pagues dels empleats públics el 2012, la totalitat dels sindicats vam iniciar mobilitzacions, ja al febrer de 2012. Tota la gent que hi va ser segur que les recorda; per desgràcia, no van ser massives. Aquesta mobilització va continuar el  juliol, quan Rajoy la va fer extensiva al conjunt d'empleats públics de l'Estat. Malgrat que alguns estaven de vacances, CCOO i les persones que hi vam ser presents segur que recorden l'enorme manifestació de Barcelona del 18 de juliol. Però no vam aconseguir que els governs rectifiquessin.


EXIGIM la totalitat de la paga extra del 2012 (no només la part meritada), tal com ja preveia el DLl 20/2012 de Rajoy: 

El mateix Decret-Llei 20/2012 de Rajoy preuveu el retorn de la totalitat de la paga. Tot i que les últimes setmanes el Govern del PP  ha tornat a recordar que es retornaria a tothom la paga extra del 2012 el proper any (estan en permanent campanya electoral), hem de continuar exigint per tots els mitjans legals i de mobilització aquets el retorn. 

  • No ens fiem!: hem de seguir lluitant per recuperar el 100% de la paga , al 100% dels empleats públics, i sense que ens hagi de costar ni un euro nés, que ja ens han robat prou!  • A la vegada hem de seguir lluitant perquè el Govern de la Generalitat, que ha continuant espoliant els empleats públics de drets i salaris durant el 2013 i 2014, ens retorni el que és nostre!Dilluns, 15 de setembre a les 12:30h

Delegats i delegades sindicals de CCOO de l'Àrea Pública (Educació, Sanitat, Serveis Socials, Personal d'Administració i Serveis...)  ens concentrem a la Plaça de Sant Jaume
CCOO recorda el Govern de la Generalitat que l’abonament de la paga de l’any 2015 no compensa les retallades sofertes pels treballadors i treballadores públics:
  • Hem d'aturar les retallades, i negociar les partides pressupostàries per a garantir la recuperació dels nostres drets i diners.

Delegats i delegades de CCOO dels Serveis Administratius, dels Serveis Socials, de la Sanitat i l’Educació de la Generalitat de Catalunya es concentraran a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les 12.30 h. (coincidint amb la reunió setmanal del Consell Executiu) per fer-li saber al govern que amb l’anunci de que percebran la paga extra de 2015 no es resolen les demandes que tenen els treballadors i treballadores de la Generalitat .

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat la convocatòria immediata de la Mesa General de la Funció Pública per negociar les partides pressupostaries necessàries per garantir:

- El cobrament de les pagues corresponents a 2015

- La restitució immediata de la jornada al 100% del personal interí i substitut

- La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys

- L’establiment de terminis per recuperar el poder adquisitiu i les pagues de 2012, 2013 i 2014.

- La recuperació dels drets socials, laborals i de conciliació que ens han estat arrabassats. 
Ahir 15 de setembre els delegats i delegades de CCOO Educació, CCOO Sanitat i CCOO Serveis Públics ens vam concentrar per reclamar el retorn de drets i salaris robats els últims anys

CARTA LLIURADA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya

Sr Artur Mas i GabarróMolt Honorable President,


Els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya són clarament insuficients per cobrir les necessitats de la prestació dels serveis públics i socials, tant per l’escàs retorn de l’aportació de Catalunya al conjunt de l’Estat , fruit del model de finançament autonòmic , com per les decisions fiscals del Govern Català .

CCOO sempre hem compartit amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya la reivindicació de finançament suficient per cobrir les necessitats de la població del nostre país.

Des de CCOO també exigim al govern de la Generalitat, l’adopció de mesures fiscals redistributives en el àmbit de les seves competències ,com en el cas de l’impost de successions , i que no derivi recursos públics cap la iniciativa privada .

Els pressupostos dels darrers anys s’han fonamentat en fortes retallades en les polítiques socials i econòmiques que configuren l’Estat del Benestar i de les condicions laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores dels serveis públics , per una banda , i en la negativa d’implementar polítiques fiscals redistributives , per altra .

Des de CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes , que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials ,en recuperar ocupació pública i en millorar les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores. .

Està molt bé que el Govern atengui algunes de les demandes sindicals, com la de restablir el cobrament de les pagues de 2015, la recuperació del 100% de la jornada i salari del personal interí però li recordem que amb aquestes mesures no es dóna satisfacció a les demandes dels treballadors i treballadores .

En aquest sentit des de CCOO ,exigim la convocatòria immediata de la Mesa de la Funció Pública per negociar partides pressupostaries destinades a :
- El cobrament de les pagues corresponents a 2015

- La restitució immediata de la jornada al 100% del personal interí i substitut

- La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys

- L’establiment de terminis per recuperar el poder adquisitiu i les pagues de 2012, 2013 i 2014.

- La recuperació dels drets socials, laborals i de conciliació que ens han estat arrabassats. 


En definitiva , els treballadors i treballadores de la Generalitat volem negociar les mesures necessàries per recuperar drets laborals i socials que ens han estat arrabassats en els darrers anys.

Mira les fotografies de la concentració:


Hacienda estudia devolver en metálico la 'extra' de los funcionarios a partir de 2015
El Gobierno está metido de lleno en la preparación de los Presupuestos Generales del Estado para 2015, el último año de legislatura. La bajada del IRPF es la medida estrella de las cuentas del año próximo. Esa rebaja de impuestos, a su vez, impide alegrías de gasto e inversión en un contexto de reducción del déficit. Dentro del poco margen existente, uno de los objetivos prioritarios de Hacienda es tener un gesto con los funcionarios, según fuentes del Ejecutivo. El Gobierno estudia la posibilidad de empezar a devolver la paga extra que se suprimió en 2013 y hacerlo en metálico.

La supresión de la paga de Navidad de 2012 fue una de las medidas adoptadas en julio de ese año junto con la subida del IVA y los recortes en las prestaciones por desempleo al comprobar el Gobierno que el déficit se le iba de las manos pese a la fuerte subida del IRPF y los duros recortes aprobados nada más llegar al poder. Varias sentencias obligaron después a distintas administraciones a devolver unos días de la paga suprimida por la retroactividad del decreto.

Ya al adoptar la medida, el Gobierno dijo que su plan era compensar esa supresión a partir de 2015 mediante aportaciones a planes de pensiones. Por eso, Hacienda trata de cuadrar las cuentas para evitar que al presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, pueda achacársele el incumplimiento de otra promesa, más aún en año electoral y tratándose de un compromiso que afecta a un colectivo tan numeroso.

La rebaja fiscal deja poco margen para alegrías en gasto e inversiones

Además, el Ejecutivo se está planteando empezar a devolver esa paga en metálico y busca margen para esa partida en los presupuestos del año que viene. Entre los argumentos para ese cambio están que el efecto directo inmediato sobre la economía de un pago en metálico será mayor que el de una aportación a pensiones, mientras que ambos computarían por igual en el déficit. Dado que hay poco margen para estimular la economía con gasto e inversión en un contexto de reducción del déficit y de rebaja del IRPF, en el Gobierno consideran que un pago en metálico serviría mejor para apuntalar la recuperación de la demanda interna. En un contexto de inflación mínima o en negativo. Hacienda se inclina por mantener la congelación de las retribuciones, con lo que este pago permitiría tener un gesto con el colectivo. El pago en metálico se notaría en el bolsillo de los funcionarios y empleados públicos, a diferencia de una aportación a pensiones.

La idea que manejan en Hacienda, según fuentes del Ejecutivo, es no devolver toda la paga extra de golpe, lo que supondría un aumento bruto de gasto del 7,7% en esta partida, sino en más de un ejercicio. Seguiría así el camino marcado con la rebaja del IRPF, que se va a repartir en dos años. En todo caso, la decisión final no está tomada todavía.

La fórmula de las pensiones conduce a una subida del 0,25% en 2015

En los Presupuestos de 2015, además, se aplicará por primera vez la fórmula que limita la revalorización de las pensiones. Aunque faltan por conocerse algunas estimaciones, esa fórmula dará un resultado negativo, con lo que se aplicará el suelo y la subida de las pensiones será del 0,25%. El gasto en pensiones, sin embargo, crecerá bastante más por el aumento del número de pensionistas y por el efecto sustitución: las prestaciones de los nuevos jubilados son mayores que las de los pensionistas que se mueren. Este año, en que el Gobierno decidió subir las pensiones un 0,25% sin siquiera usar la fórmula, el gasto en pensiones está creciendo a un ritmo del 3%, aproximadamente. Las cuentas de la Seguridad Social siguen muy tocadas (y lo seguirán en 2015) por ese aumento del gasto y porque la creación de puestos de trabajo apenas ha permitido mejorar los ingresos por cotizaciones. Las rebajas de sueldos, las bonificaciones como la tarifa plana y el empleo a tiempo parcial lastran la recaudación.

En otra de las grandes partidas de gasto, el Gobierno sí espera continuar con el ahorro en prestaciones por desempleo, que ya se viene produciendo este año. En cuanto a los gastos financieros, el incremento de la deuda hasta niveles récord contrarresta el ahorro por la rebaja de los tipos de interés de las nuevas emisiones. Con respecto a las inversiones, se esperan pocas alegrías aunque 2015 sea año electoral. No hay mucho dinero y, además, cortar cintas e inaugurar obras no se considera ya tan rentable electoralmente.
El Govern del PP estudia tornar el 100% de la paga que ens va robar el 2012 El Govern del PP estudia tornar el 100% de la paga que ens va robar el 2012 Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de setembre 16, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.