Guia Sindical de la Diversitat Sexual en l'Àmbit Laboral
Des dels seus inicis, CCOO s'ha identificat com un sindicat de classe, compromès amb la defensa de tots els treballadors i treballadores, sense fer distinció del seu gènere, edat o origen, com tampoc en funció de la seva orientació o identitat sexual.

A CCOO de Catalunya volem ser un sindicat que expressi la diversitat realment existent en el si de la classe treballadora, i volem lluitar, alhora contra tot tipus de discriminació; per això volem fer visibles les conductes i actituds que discriminen les persones en funció de la seva opció o identitat sexual i que, sovint, s'oculten en el món laboral. En el compromís de treballar per la igualtat de tracte i amb la responsabilitat de combatre l'homofòbia i la transfòbia als centres de treball, la formació hi té un paper fonamental.

Aquesta guia va dirigida a orientar delegats i delegades sindicals i al conjunt dels treballadors i treballadores. Tracta sobre la realitat que afecta específicament lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB). Presenta alguns criteris per afrontar els casos de discriminació vers el col·lectiu LGTB que es poden trobar en els centres de treball i tracta de donar referències legals i recursos sindicals dels quals es pot disposar amb rigor per poder fer front a situacions i problemàtiques derivades de l'atenció a la diversitat a la feina. En aquest sentit, la negociació col·lectiva és una eina excel·lent per promoure l'accés i la qualitat en l'ocupació i el millor instrument de lluita contra la discriminació i l'assetjament laboral.

Si esteu interessats en la guia, poseu-vos en contacte amb mi i us faré arribar un exemplar personalment:

abenito@sindicat.ccoo.cat

 
 
Guia Sindical de la Diversitat Sexual en l'Àmbit Laboral Guia Sindical de la Diversitat Sexual en l'Àmbit Laboral Reviewed by Anònim on de novembre 12, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.