Pressupostos: Les pagues del 2015 i el 100% de jornada i sou dels interins


Pressupostos 2015 (Mesa General de la Funció Publica del dilluns 10 de novembre):
  • CCOO no acceptem la possibilitat de la pròrroga dels actuals pressupostos.
  • CCOO exigim la recuperació de les condicions laborals i salarials dels empleats públics i que s'aturin les retallades.
  • El Govern s’ha compromès verbalment al pagament complet de totes les pagues del 2015 (12 mensualitats i dues pagues) i la restitució al 100% de la jornada i sou del personal interí.Des de CCOO reconeixem com un avenç que en la Mesa d’avui el Govern hagi fet oficial el seu compromís (verbal, de moment) pel que fa la les pagues de 2015 i a la recuperació jornada del personal interí, i li demanem que faci propostes de negociació pel que fa a la resta de demandes.


I les pagues del 2014?

El Govern continuarà amb la retallada de la paga de nadal de 2014.


Com recordareu, els pressupostos del 2014, aprovats amb el suport d'ERC, contemplaven cobrar totes les pagues. Però aquest cobrarment estava condicionat als ingressos provinents de l'impost sobre dipòsits bancaris. El Director de Pressupostos ens ha confirmat que els bancs han presentat avals per uns 700 milions d'euros, suficients per cobrar les pagues de 2014. Però que no disposen dels diners (sí dels avals) ja que el tema està als jutjats, pel recurs que van presentar els bancs. 


Com CCOO vam denunciar en el seu moment, és lamentable que es condicionin conceptes retributius a soposats ingressos, que poden o no realitzar-se. Però ja aquí, hem exigit complir amb el que es preveu als aactuals pressupostos, i seguir oberta la recuperació de la paga de 2014, així com obrir negociacions per la recuperació de la resta.Oposicions per al 2015?

Els govern està disposat a negociar una oferta d’ocupació pública per al 2015, i per això ens ha demanat propostes. 
En la Mesa sectorial d'ensenyament, el Departament ja va comunicar als sindicats que valora seriosament la possibilitat de convocar oposicions d’algunes especialitats. En els propers dies podrem concretar més les propostes de places i les possibles especialitats.

El Govern del No-No:


La representació del Govern ha mostrar la seva negativa a les propostes sindicals per recuperar poder adquisitiu, condicions laborals i ocupació pública. En concret han dit que no a:

  • El pagament immediat dels 44 dies de la part descomptada de forma il·legal de la paga de 2012, de la que altres comunitats ja han acordat el retorn. També  el Govern central ha aprovat en pressupostos de 2015 el retorn del 25% de la paga. Aquesta part correspon "casualment" a la part meritada de la paga i és la que els Tribunals estan sentenciant favorablement pel retorn als empleats públics.
  • Recuperar el Fons d’Acció Social destinat a compensar a personal que ha patit circumstàncies adverses.
  • La millora i extensió a tots els sectors de la Generalitat de les mesures de conciliació de la vida laboral i personal.
  • L’establiment d’un calendari de negociació per recuperar poder adquisitiu, la part pendent de la paga de 2012 i les pagues de 2013 i 2014.

La falta de solució a tots els temes pendents mantindria una situació de discriminació dels treballadors i treballadores de la Generalitat respecte als d’altres administracions de Catalunya i respecte als d’altres comunitats autònomes. I ens anima a seguir pressionant i mobilitzant.
Hem de continuar la lluita i la pressió pels pressupostos 2015 amb recuperació de drets i salaris!


Les contínues pressions donen frutis. Però el compromís del Govern és de moment verbal, i per això no hem d'aturar-nos fins que sigui aprovat i publicat al DOGC. No ens fiem.


CCOO exigim uns pressupostos de 2015 que assegurin la recuperació de drets i salaris. No acceptem una pròrroga dels actuals pressupostos, que condemnarien els empleats i empleades públics de Catalunya a patir una any més les brutals agressions als seus drets laborals i socials.  


CCOO seguirem fent crides a la mobilització contra les retallades i per la recuperació dels nostres drets i salaris. Us demanem us afegiu. Ja sabeu que qui lluita pot guanyar, qui renuncia ja ha perdut!


Ara que es negocien els pressupostos, hem de seguir pressionant. És a les nostres mans aturar les retallades i recuperar drts i salaris. Practiquem la possibilitat de guanyar!

Fulls informatius (PDF):Recull de premsa:

El Govern es comprometPressupostos: Les pagues del 2015 i el 100% de jornada i sou dels interins  Pressupostos: Les pagues del 2015 i el 100% de jornada i sou dels interins Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de novembre 13, 2014 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.