Dia Internacional de les Dones 2016El proper 8 de març, CCOO celebrem i reivindiquem el dia de les dones denunciant les desigualtats, les bretxes econòmiques i socials i la pobresa que afecten el col·lectiu femení amb més acarnissament. 


Des de CCOO exigim:
  • Que el Govern de la Generalitat desenvolupi la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes, polítiques actives d’ocupació amb impacte de gènere, així com el ple desplegament de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, i recursos humans i econòmics.
  • Polítiques actives d’ocupació amb perspectiva de gènere i incentivar les empreses petites i mitjanes per al desplegament de mesures i plans d’igualtat.
  • La creació d’un sistema integral a Catalunya, fent xarxa amb els recursos i serveis locals i comarcals, de protecció i seguiment a les dones que pateixen violència masclista per part de parelles o exparelles encara que no cursin denúncies.
  • Dotar de personal format i especialitzat en gènere la Inspecció de Treball, que ha de realitzar actuacions d’ofici per detectar i identificar no-aplicacions i discriminacions sobretot en professions feminitzades.
  • Exigim que el Govern de l’Estat dediqui els pressupostos necessaris en la lluita contra la violència masclista.
  • Pressupostos de l’Estat per garantir els serveis púbics d’atenció social i dependència.
  • Obligació per al permís de paternitat que recull la Llei 3/2007 i dotació de partides pressupostàries.
  • Que es despleguin els jutjats especialitzats en violència contra les dones amb personal format i capacitat.
  • La urgent adopció d’un pla de seguretat per a les persones desplaçades, refugiades i demandants d’asil, seguint les recomanacions de l’ONU.

Us esperem a la manifestació unitària que tindrà lloc el mateix 8 de març. CCOO ens trobarem a les 19 h. a la plaça Universitat de Barcelona.


Llegiu aquí els actes de CCOO del Dia de les Dones 
Llegiu i descarregueu aquí el manifest del Dia de les Dones
Llegiu aquí més informació del Dia de les Dones
Llegiu i descarregueu aquí  la revista Trabajadora (pdf)


Dia Internacional de les Dones 2016 Dia Internacional de les Dones 2016 Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de març 04, 2016 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.