Calendari de mobilitzacions en defensa de l'Educació Pública !

CRIDA A LA MOBILITZACIÓ A L'INICI DEL CURS 2016-17 
Construim la lluita per revertir les retallades
Els sindicats de l’ensenyament públic volem cridar a la mobilització a tot el personal dels centres educatius públics de Catalunya per manifestar el nostre rebuig unitari a l’acció de govern de l’actual conselleria d’educació perquè:
 • Implica una política educativa clarament continuista que no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació.
 • Ha empitjorat les condicions de treball dels professionals del Departament d’Ensenyament: l’horari lectiu, l’horari fix als centres de secundària, les hores de coordinació i desdoblaments, el cobrament del juliol del personal substitut, l’estabilitat del personal substitut i les pagues extres en són exemples clars.
 • Impulsa el tancament de línies públiques de P3, rebutjat pel propi Parlament de Catalunya. La solució no pot ser cap altra que reduir les ràtios, cosa que a més milloraria la qualitat de l’educació de l’alumnat. També cal donar solució a la masificació dels centres de Secundària.
 • Imposa l’extensió del pla pilot dels nomenaments de substitucions o la definició de perfils de llocs de treball específics, que suposen la pitjor fórmula de concreció del desplegament de la LEC als centres educatius.
 • Promou una avaluació externa opaca i injusta de l’alumnat, centres i professionals que hi treballen que va en detriment de la qualitat educativa.
  Front l’aparent oposició a les polítiques educatives impulsades pel Govern central, existeix una clara manca de voluntat política real per evitar l’aplicació de la LOMCE a Catalunya, així com per revertir les retallades imposades tant pel govern de l’Estat com pel govern de Catalunya.
  Exigim el compromís explícit per part de la conselleria de fer tots els esforços suficients per garantir la qualitat educativa als nostres centres i cridarem als i les professionals d’Ensenyament a les mobilitzacions i aturades necessàries per aconseguir-ho.
  Rebutgem absolutament aquesta darrera retallada i exigim la no-aplicació de la reducció de plantilles als centres públics que ataca directament l ́ escola inclusiva i els centres de maxima complexitat.

 • Anul·lació dels punts de l’acord de govern on s’elimina la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys i el cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats.
 • El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.
 • Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.
 • Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.
 • Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios.
  Emplacem el Govern a prendre les mesures executives i les propostes legislatives necessàries, en

  absència de pressupostos, que revoquin aquestes noves retallades.
  Per tot això proposem iniciar un procés de mobilitzacions contundents des d'ara mateix. Us adjuntem un calendari d'accions, mobilitzacions, assemblees i claustres a partir del dia 1 de setembre i us demanem que el pengeu a un lloc visible dels vostres centres i que en feu difusió. L'objectiu de la proposta és que el curs no comenci amb normalitat i poder treballar per mobilitzacions majoritàries, inclosa la vaga, amb capacitat per poder revertir el desmantellament de l' escola pública.USTEC-STEs      CCOO      CGT      UGT      ASPEPC-SPS
Calendari de mobilitzacions en defensa de l'Educació Pública ! Calendari de mobilitzacions en defensa de l'Educació Pública ! Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de juny 30, 2016 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.