Acampada davant del Departament en defensa de l'ensenyament públicEls sindicats de l'ensenyament públic 
ens plantem
Per les substitucions des de l’1 de setembre i des del primer dia,
i en defensa de l’educació pública.

Els sindicats de l’ensenyament públic acampem davant del Departament d’Ensenyament per manifestar el rebuig unitari a les mesures de l’actual conselleria d’educació. D’aquesta manera, iniciem un seguit de mobilitzacions en defensa de l’educació pública.
Aquesta acampada vol denunciar que el personal substitut no és al centre l’1 de setembre. Els últims cursos el personal substitut s'incorporava al centre el primer dia lectiu (aquest curs el 12 de setembre), enguany el Departament ha avançat la seva incorporació dos dies abans. Els sindicats sotasignats creiem insuficient aquesta mesura i seguirem exigint que els substituts i substitutes tinguin el temps necessari per planificar, organitzar i preparar l’inici de curs igual que la resta de companyes i companys. Perquè disposar del temps necessari per planificar és qualitat educativa. També exigim que totes les substitucions, incloses les de curta durada, siguin cobertes des del primer dia. És imprescindible la cobertura de les substitucions per garantir la qualitat de l'ensenyament i respectar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’educació. No podem parlar de qualitat educativa sense exigir al Departament que vetlli i treballi per millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores  i és per això que continuarem i intensificarem la lluita fins recuperar:
  • La reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys.
  • El cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats.
  • L’horari lectiu de 18h a secundària i 23 a primària.
  • I també exigim:
  • La retirada de l'extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de   treball específics.
  • Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios.

Des d’aquest moment fem una crida a la mobilització del personal de tots els centres educatius públics de Catalunya i els convidem a afegir-se a l’acampada, per així donar suport  a aquestes
 reivindicacions  en contra de la política educativa del Departament que no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació.

#VolemSubstitucions1Setembre

                            USTEC-STEs     CCOO       ASPEPC     CGT        UGTAcampada davant del Departament en defensa de l'ensenyament públic Acampada davant del Departament en defensa de l'ensenyament públic Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on de setembre 05, 2016 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.