Roda de premsa a Girona amb l'objectiu de reactivar el MUCE i fer front comú a favor de l'educació pública de qualitat


Dilluns 10 d'octubre el Marc Unitari de la Comunitat Educativa de Girona ha portat a terme una roda de premsa amb l'objectiu de reactivar aquest marc i fer un front comú a favor de l'educació pública de qualitat.
Manifest. Volem:


- Promoure un diàleg permanent perquè l'educació sigui prioritària i s'assoleixi la inversió educativa del 6% del PIB, a fi de revertir les retallades dels últims anys.

- Demanar a les administracions locals i autonòmica que planifiquin la demanda escolar de l'ESO a les comarques gironines. La nostra primera acció la fem avui. A través de la FAPC de Girona , presentem una moció a l'Ajuntament de la ciutat de Girona per la nova construcció d'un centre de secundària pel curs 2017-18.

- Demanar a la Consellera d'Ensenyament un posicionament clar, coherent i contundent contra la LOMCE, per aturar las eva aplicació a Catalunya i per la seva derogació.

- Demanar a la Consellera informació transparent, real i acurada sobre l'atorgament de les beques menjador, volem que es cobreixin les necessitats de totes les famílies.

- Posar fi a la segregació escolar.


Entitats signants: FAPAC, MRP, SEPC, CCOO Educació, USTEC-STES
Persones que han parlat a la Roda de premsa: FAPAC Gisela Vicenç, MRP Albert Quintana (no ha pogut venir), SEPC Ada Roca, USTEC Xavier Diez, CCOO Educació Anna López.

-----------------------

MOCIÓ QUE PRESENTA LA FAPAC PER A L’EDIFICACIÓ D’UN NOU INSTITUT DE SECUNDÀRIA A LA CIUTAT

EXPOSICIÓ DE MOTIUS


La comunitat educativa de Girona, representada aquí per la FAPAC (Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya), els sindicats CCOO i USTEC i el sindicat d’estudiants SEPC, observem amb preocupació la situació dels instituts de secundària de la ciutat de Girona i la passivitat del Departament d’Ensenyament per fer-hi front.

Amb les dades a la mà, aquest curs acabat de començar hi ha 44 grups de 1er d’ESO, que corresponen a 1.306 alumnes, 2 grups i 45 alumnes més que el curs anterior. Pels dos grups nous d’aquest curs s’han hagut de crear dos “bonys”, un a l’IES Montilivi i l’altre al centre concertat La Salle. La previsió és que d’aquí a quatre anys els grups de 1er d’ESO seran 48, xifra que es mantindrà durant almenys 3 anys per després tornar gradualment als nivells actuals.

Sabent que pels alumnes d’incorporació tardana resten 14 places i que moltes aules ja assoleixen la ràtio màxima de 30 alumnes quan no la superen, és d’esperar que aquest curs s’incrementarà la massificació a les aules. Obervem com el que hauria de ser excepcional passa a ser la normalitat.

El curs 2014-2015 es va obrir un nou institut de dues línies, l’IES Ermessenda, que s’ubica provisionalment a l’edifici Cartanyà. A la precarietat d’unes instal·lacions provisionals fins no se sap quan, cal afegir-hi el cost del lloguer, xifrat en més de 85.000€ l’any. És un edifici que no pot acollir més línies i per tant no soluciona el problema ja ara i molt menys en els anys vinents. També, pel que fa a aquest centre i al seu futur, es normalitza el que hauria de ser excepcional.

Per tant, tenim una situació de precarietat i massificació als instituts de secundària a la ciutat, a la qual cal sumar-hi les deficiències a les instal·lacions d’alguns centres en edificis antics que no s’han renovat durant molts anys.

Així mateix, veiem com aquesta situació impossibilita els docents i els equips directius dels centres de fer front a la demanda creixent en la nostra societat de canvis en el model educatiu cap a un model innovador i inclusiu i, per descomptat cap a una escola pública de qualitat.

Tot i conèixer des de fa temps aquestes previsions d’augment de la necessitat de places, les administracions responsables han fet cas omís a les demandes de la comunitat educativa i han descuidat la recerca de solucions dignes i definitives. En aquest sentit denunciem la passivitat del Departament d’Ensenyament i la manca de reacció d’aquest Ajuntament per perpetuar solucions provisionals i precàries ometent la seva responsabilitat en la recerca d’un terreny per a ubicar-hi un nou institut d’educació secundària.

Per tot això, com a representants de la comunitat educativa de la ciutat, proposem al ple que adopti els següents acords:

- Que l’Ajuntament de Girona posi a disposició de la Generalitat de Catalunya un terreny per a poder construir-hi un nou Institut d’Educació Secundària i ho faci amb la màxima celeritat, en el termini màxim de dos mesos.

- Que l’Ajuntament de Girona demani formalment al Departament d’Ensenyament la construcció o habilitació d’un edifici per a un nou Institut d’Educació Secundària a Girona per al curs 2017-2018 com una qüestió de màxima prioritat.

- Que l’Ajuntament de Girona vetlli per una educació pública de qualitat a la nostra ciutat treballant amb la comunitat educativa per garantir solucions dignes a la problemàtica de massificació i a les deficiències en les instal·lacions als instituts de secundària de la ciutat.

- Traslladar els següents acords al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al delegat territorial del mateix a Girona.
from CCOO Educació Pública http://ift.tt/2dY0jYw
via IFTTT
Roda de premsa a Girona amb l'objectiu de reactivar el MUCE i fer front comú a favor de l'educació pública de qualitat Roda de premsa a Girona amb l'objectiu de reactivar el MUCE i fer front comú a favor de l'educació pública de qualitat Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on d’octubre 11, 2016 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.