NacióManresa: «Estem molt enfadats»: l'escola Pla del Puig reclama un edifici definitiu


Escola Pla del Puig - Isabel Morales

El centre educatiu de primària situat a Sant Fruitós de Bages fa 10 anys que duu a terme la seva activitat en mòduls provisionals


Aina Font Torra, Sant Fruitós de Bages | 15/12/2016 a les 12:32h


El setembre de l'any 2007 es va inaugurar, a Sant Fruitós de Bages, l'escola Pla del Puig, un centre educatiu que acull alumnes des de P3 i fins a 6è de primària i que està situada a l'Avinguda de Sant Joan del municipi. De la mateixa manera que va passar amb moltes escoles, els primers anys van dur a terme les classes en uns mòduls provisionals a l'espera que es construís l'edifici definitiu del centre. Però resulta que després de 10 anys, la cosa no ha canviat. "Estem molt enfadats amb el Departament d'Ensenyament perquè en cap moment ens ha donat un termini de construcció de l'escola", manifesta la directora del centre, Isabel Morales, que ostenta aquest càrrec des que el Pla del Puig va iniciar la seva activitat. En la mateixa línia compara l'escola amb altres centres que també van començar impartint les classes en mòduls i que ara ja tenen un immoble definitiu, com és el cas de l'escola Ítaca de Manresa o Els Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada.
"Ens trobem que no disposem d'un espai prou ampli per a fer una activitat amb tots els alumnes de l'escola ni d'una sala on fer una reunió de mares i pares en el qual hi càpiguen les 150 famílies que tenim al centre", expressa Morales, que també afegeix que "sort que l'ajuntament del poble ens ha cedit el pavelló municipal per a fer-hi les classes d'educació física i psicomotricitat perquè tampoc tenim gimnàs". 
Amb la ferma convicció que "l'escola no la fa l'edifici sinó que la fan els professors, els alumnes i les famílies", la directora del centre no pot eludir el fet que "els mòduls són edificis provisionals, i per tant, no tenen l'estructura ferma que pot tenir una escola amb tots els ets i uts". En aquesta línia explica que "a mesura que han anat passant els anys s'han anat deteriorant [els mòduls] i hem hagut d'arreglar moltes coses. Són despeses que nosaltres no assumim però sí que les patim". 

La Generalitat no dóna respostes
"Des del moment que es van col·locar els mòduls, el Departament d'Ensenyament ens va augurar que tindríem un edifici en condicions al cap de 3 o 4 anys", diu Morales, que lamenta que "malgrat les reunions que hem tingut amb el director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, encara no ens han dit quan pensen començar les obres de l'edifici", que hauria d'estar situat just davant d'on hi ha els mòduls. "Entenem que la Generalitat té prioritats, però nosaltres portem 10 anys així i la resposta que sempre ens donen és que no hi ha pressupost", explana Morales.

Notícies relacionades:

 

NacióManresa: «Estem molt enfadats»: l'escola Pla del Puig reclama un edifici definitiu NacióManresa: «Estem molt enfadats»: l'escola Pla del Puig reclama un edifici definitiu Reviewed by Angel Benito on de desembre 15, 2016 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.