Defensem el sistema educatiu català i la feina dels i les docents

Defensem el sistema educatiu català i la feina dels i les docents

Davant les calumnies i les amenaces d’intervenció


La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya manifestem el nostre rebuig i la nostra preocupació per les manifestacions que han sovintejat els últims dies afirmant que en les escoles catalanes s’ensenya l’odi a Espanya.

Els i les docents, i el conjunt del personal educatiu del nostre país han demostrat a bastament la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. Ho hem fet malgrat que les retallades salvatges perpetrades pels governs central i autonòmic han posat tota mena d’entrebancs per mantenir un sistema inclusiu i lluitar contra la segregació a les nostres aules.

Fem una crida a tota la societat que comparteix els valors d’educar en llibertat, tant a Catalunya com al conjunt de l’estat a rebutjar l’ús partidista de l’educació i emplacem a les forces polítiques que sustenten aquestes afirmacions a demostrar-les en seu parlamentària o judicial. Esperem que quan no puguin demostrar-les les retirin i demanin les corresponents disculpes.

Rebutgem l'ús partidista de l'educació...

Volem fer palesa una especial preocupació pel fet que algunes d’aquestes afirmacions corresponen a ministres del Govern central o a dirigents del Partit Popular que li dóna suport. Més enllà del rebuig que ja ha fet públic la direcció de les Comissions Obreres de Catalunya pel que fa a possibles mesures unilaterals, manifestem la nostra ferma oposició a qualsevol intent d’intromissió política en el sistema educatiu català.
Cridem al conjunt de la comunitat educativa a desenvolupar estratègies unitàries per a fer front a aquests atacs i defensar una escola catalana oberta i plural.
Defensem el sistema educatiu català i la feina dels i les docents Defensem el sistema educatiu català i la feina dels i les docents Reviewed by CCOO Educació Catalunya Central on d’octubre 14, 2017 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.