Mesa sectorial amb el Ministerio de 23 de novembre

Paral·lelament a la imminent convocatòria d’oposicions aquí a  Catalunya, en l’àmbit estatal s’està negociant quin ha de ser el model d’accés per les següents convocatòries extraordinàries que es deriven de l’acord del 29 de març (i en el cas de Catalunya el 16 de juny) per la reducció de la temporalitat i la consolidació de les plantilles.

El 20 de novembre es va entregar al MECD una proposta unitària sobre el model d’accés signada per CCOO, UGT ,STE’S I CSI-F on definíem en quatre eixos quines són les nostres propostes.

  • Que les proves de la fase d’oposició no siguin eliminatòries
  • Que augmenti l’optativitat en l’elecció de temes
  • L’augment de la ponderació de la fase de concurs respecte a l’oposició.
  • Un increment del pes de l’antiguitat en la fase de concurs.


Ahir 23 de novembre a la mesa sectorial el MECD va presentar una proposta sobre el model d’accés que no recull plenament les propostes fetes per CCOO i per la plataforma unitària. A més a més, el MECD va fer entrega d’un CD amb una possible modificació de temari  demanant una valoració dels sindicats presents a la Mesa. CCOO va manifestar que no comparteix el canvi de temari fins que s’executi tota l’oferta extraordinària  (en principi 5 anys) en compliment de l’acord, però el MECD va insistir que el canvi de temari s’aplicaria per la convocatòria del 2019. Aquí podeu consultar un breu resum del desenvolupament de la reunió.

Des de la nostra federació considerem imprescindible que qualsevol modificació de la legislació estatal que afavoreixi al personal interí i substitut a les oposicions catalanes previstes pel proper abril, sigui aplicada directament. Hi han mecanismes legals per fer-ho (incorporar disposicions addicionals a les normes a què fan referencia les bases de les oposicions) i estem treballant per garantir-ho.


Us continuarem fent arribar tota la informació actualitzada a Bit.ly/InfoOposicions i a totes les xerrades que continuarem fent els pròxims dies.
Mesa sectorial amb el Ministerio de 23 de novembre Mesa sectorial amb el Ministerio de 23 de novembre Reviewed by Angel Benito on de novembre 24, 2017 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.