Institut Palau: defensem la convivència en l'escola catalana contra totes les acusacions injurioses

Comunicat de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya


Ja fa setmanes que el conjunt de treballadores i treballadors de l’Educació, estem patint una campanya de desprestigi, amb acusacions d’adoctrinament, que han acabat transformant-se en denúncies jurídiques a docents o direccions concretes que comporten la seva citació per declarar als jutjats, com en el cas de les tres escoles de la Seu d’Urgell, la direcció de l’Escola Roser Capdevila de Polinyà o l’Institut Palau de Sant Andreu de la Barca.


Aquestes denuncies no han seguit el procediment de queixa del Departament d’Ensenyament, i hores d’ara les persones afectades no saben de què se les està acusant, creant malestar i angoixa a tota la comunitat educativa. Tampoc s’està utilitzant la iniciativa del Síndic de Greuges, a la que CCOO vam donar-hi suport perquè intentava recollir tant les persones que es poguessin sentir assetjades per acusacions d’adoctrinament, com les que considerin que no es respecten els seus drets de participació, llibertat d’expressió i de pensament, o que detectin manca d’imparcialitat en el tractament de la situació política actual a l’escola. 

Creiem que l’actual situació política està animant a algunes organitzacions socials i polítiques a utilitzar el sistema educatiu com un arma d’atac en la legítima confrontació d’idees polítiques. Malauradament, en aquest tema i en la situació actual, els perjudicats no són els adversaris polítics, sinó l’alumnat i els i les treballadores de l’educació.

Els i les treballadores de l’educació hem demostrat a bastament la nostra preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra, en uns anys molt durs per les retallades patides i, darrerament, per l’increment de la tensió política. Amb el nostre esforç i professionalitat hem mantingut la funció de cohesió social i de convivència democràtica  als centres escolars. I així hem de continuar treballant: en el respecte a la pluralitat ideològica i en la llibertat per expressar-la. Sense pors.

CCOO fem una crida a les diferents organitzacions socials i polítiques a que no continuïn per aquest camí d’estendre la sospita sobre el nostre sistema educatiu i els seus treballadors i treballadores. En qualsevol cas, la Federació d’Educació de CCOO continuarem compromesos en el respecte als valors que vertebren la convivència en l’escola catalana i en la seva defensa contra totes les acusacions injurioses.from CCOO Educació Pública http://ift.tt/2DivqKc
via IFTTT
Institut Palau: defensem la convivència en l'escola catalana contra totes les acusacions injurioses Institut Palau: defensem la convivència en l'escola catalana contra totes les acusacions injurioses Reviewed by Angel Benito on de desembre 27, 2017 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.