Els empleats públics no integrats en la seguretat social tampoc tributen en les prestacions per maternitat/paternitat


Els empleats públics no integrats en la seguretat social tampoc tributen en les prestacions per maternitat/paternitat. 


Tal i com havia reclamat CCOO al govern, el reial decret llei 27/2018 pel qual s'adopten determinades mesures en matèria tributària i cadastral aprovat el passat 28 de desembre, al seu article 1 estableix que també els col·lectius que no estaven inicialment afectats per la sentència del Tribunal Suprem puguin accedir a la devolució. 

Aquest és el cas dels empleats públics no integrats en la Seguretat Social que perceben les seves retribucions durant els permisos per part, adopció o guarda i paternitat segons l'EBEP, així com dels professionals no integrats en el règim especial de la Seguretat Social, dels treballadors per compte propi o autònoms que perceben tals prestacions de mutualitats de previsió social.

Assessorament per reclamar la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat/paternitat

ATENCIÓ: L'Agència Tributària ha activat les vies oficials per a la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat.

Teniu tota la informació actualitzada a: 

El formulari oficial per a la presentació en paper a les oficines de l'AEAT el podeu trobar a:

I podeu fer la sol·licitud telemàtica per a la devolució a:

04/12/2018

El Tribunal Suprem ha dictat una sentència declarant exemptes de tributació les prestacions de maternitat de la Seguretat Social.

Conseqüències de la sentència

  • A qui  estigui  cobrant o a qui  comenci a cobrar la prestació de maternitat, l’INSS ja no li farà la retenció de l’IRPF.
  • Les persones que han rebut la prestació en algun moment dels últims quatre anys tenen dret a devolució igual que les que estan cobrant la prestació en aquest moment, de les quantitats ja retingudes. CCOO aconsella les persones afectades que reclamin. 
from CCOO Educació Pública http://bit.ly/2ROmLdc
via IFTTT
Els empleats públics no integrats en la seguretat social tampoc tributen en les prestacions per maternitat/paternitat Els empleats públics no integrats en la seguretat social tampoc tributen en les prestacions per maternitat/paternitat Reviewed by Angel Benito on de gener 15, 2019 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.